København - meget mere end den Lille Havfrue

København er en by fuld af charmerende arkitektur, kunst, historisk vingesus, et pulserende udeliv og et stort udvalg af hyggelige caféer og fantastiske restauranter!

Brunch, hygge og afslapning

La Banchina er en lille lokal restaurant og vinbar beliggende på Refshaleøen. Stedet serverer både brunch, frokost og aftensmad og anvender kun økologiske råvarer, som er lokalt fremskaffet. Stemningen er hyggelig, og det forstærkes kun af muligheden for at tage en forfriskende dukkert og derefter nyde varmen i den tilhørende sauna. Saunaen rummer dog kun 8 personer, og bruges efter ”først til mølle” princippet – så skynd dig.

Relateret billede

Autentiske København

København tilbyder mange gode oplevelser, men det er et must at gå en tur på Christianhavn og nyde atmosfæren, de små hyggelige gader og kanalerne. En rundtur med kanalbådene kan virke turistet, men det er en god måde at opleve byen på og få lidt historie om København. Et alternativ er at leje en Go-Boat og selv sejle rundt på kanalerne. Derudover er marmorkirken i Indre København også et besøg værd, da arkitekturen vil imponere de fleste.

Billedresultat for christianshavn

Gastronomi

God mad er ikke svær at finde i København! Michelin restauranterne Geranium, Noma, Kadeau, og Kong Hans Kælder er alle anerkendte med op til 3 Michelin stjerner. Men det er også muligt at få en rigtig god madoplevelse andre steder. Barr er et af stederne. Maden er en nyfortolkning af klassiske danske retter, og restauranten er hyggeligt indrettet med masser af træ og sten, som giver en varm atmosfære.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Budapest - Østeuropas svar på Paris

 

Termisk kilder og oldtidshistorie

Budapest er kendt for at have en af verdens største reserver af termiske kilder, og der findes masser af muligheder for at nyde det helende vand. De mest kendte bade; Széchenyin Spa og Gellert Spa er bestemt fantastiske, men er også lidt turistet. Et godt alternativ er Rudas Spa ved foden af Gellert bjerget. Rudas Spa blev bygget i det 15. århundrede og er dermed et af de ældste termiske bade i Ungarn. Rudas blev bygget under den tyrkiske besættelse, og det afspejles tydeligt i stedets arkitektur. Foruden de termiske bade er der også et spabad på toppen af bygningen med udsigt over Donau og Budapest. Som én af de få tilbyder Rudas aftenspa fredag og lørdag, hvis du vil opleve synet af Budapest by night.

 

Fishermanns Bastion

Et absolut must-see er Fishermanns Bastion - et monument bygget fra 1895 til 1902 som fejring af 1000-året for den Ungarske Republiks fødsel. Monumentets fantastiske arkitektur er udsmykket med smuk mosaik i alverdens farver. De mange udsigtskroge over Donau og Pest-siden gør oplevelsen fuldendt.


Er du til lækker mad som ikke koster en formue? Så er Budapest stedet!

Byen er fyldt med fantastiske Michelin anbefalede restauranter, hvor køkkenerne spænder bredt. Bock Bisztró er et de mere uformelle steder, hvor du ikke behøver komme i kjole og hvidt. Menukortet byder på internationale retter og ungarske specialiteter blandt andet den lokale Lezco, som er fremragende. Ejeren er vin-entusiast, og de serverer udelukkende ungarske vine til maden.

Underground stil og bajsere

Budapest er kendt for sine ruinbarer – barer indrettet i gamle forfaldne bygninger ofte på en spraglet facon. Den mest kendte ruinbar er Szimpla Kert, som åbnede i 2002 i en gammel fabriksbygning. Den er absolut et besøg værd – klientellet spænder bredt, indretningen er farverig og stemningen indbyder til en kold øl.